Johanna`s Praktijk

Tel: 0523-682822
mob: 06-16235914 
j[email protected]


De methode: ”werken met de Lichtfladderaars


Waarom heb ik gekozen om met deze methode te gaan werken?
Ik kwam de Lichtfladderaars  tegen op internet en heb in eerste instantie zelf Lichtfladderaars bij atelier Den Heyligenberg besteld voor mijn dierbaren en gezien wat het bij hen te weeg bracht.
Daarna heb ik een lezing gevolgd over het ontstaan van de Lichtfladderaars en hun missie: een cirkel van licht en liefde om de wereld te brengen.
Dit vond ik een prachtige intentie die mij erg aansprak.
Zodat ik de volgende lezing voor therapeuten die willen werken met de Lichtfladderaars, heb gevolgd. Er werd uitleg gegeven over de verschillende karakters van de Lichtfladderaars  en over hoe de Lichtfladderaars ingezet kunnen worden bij verschillende processen. 
Deze lezing gaf mij het gevoel dat de Lichtfladderaars mijn cliënten kunnen helpen en ondersteunen bij hun proces, om ze in beweging te laten komen en om ze te helpen bij het loslaatproces.


Kleine wezens die op een steen staan afgebeeld, zijn met de hand gemaakt. Deze wezentjes, Lichtfladderaars genoemd, zijn gemaakt in het atelier Den Heyligenberg in Leusden : https://www.facebook.com/pages/Lichtfladderaars/251204725011718?fref=ts


ieder mens is uniek in zijn energie (beweging) en vorm en geen enkele Lichtfladderaar zal hetzelfde zijn. Zoals een mens uniek in zijn soort is, is de Lichtfladderaar dit ook.
Een Lichtfladderaar is beweging, kan iemand helpen om in beweging te komen, als ze even blokkeren door verdriet of probleem. Hij ondersteunt de persoon om in beweging te komen om de emotie of het probleem te verwerken.
 
Wat zou een Lichtfladderaar kunnen betekenen voor  een kind, puber, jongvolwassene of volwassene: bv. in een rouwproces  zou een  Lichtfladeraar Vleugel meegegeven kunnen worden om in de periode van rouw en/of verlies deze persoon te ondersteunen en begeleiden.  De tekst erbij is: “ Als je vleugels moe zijn, dan draag ik je toch gewoon”.
Wanneer een kind, puber, jongvolwassene of volwassene hoogsensitief is: gebruik je bv de Lichtfladderaar: het  Tempellichtje: “deze koestert en heelt”.

 
Heel veel mensen vinden dat gevoeligheid of hoogsensitiviteit  een zwakte of beperking is en dat er geen aandacht aan besteed hoeft te worden, ze negeren hun gevoeligheid, maar hoe je het went of keert, je hebt het en mag er mee leren omgaan en er je kracht van maken.
Je kunt je gevoeligheid bv. zien als een rookmelder in je buik.
Wanneer een rookmelder in huis afgaat en je zou deze negeren dan zou je huis af kunnen branden.
Zo is het ook wat betreft je gevoeligheid, je gevoel (rookmelder) is een waarschuwing voor gevaar. Je wordt gewaarschuwd door de rookmelder (de eerste melding), je ruikt de rook en beseft dat er gevaar kan zijn en je wordt alert waardoor je op zoek gaat wat het gevaar voor jou is.  Dan kun je toch niet tegen jezelf zeggen ik hoor en ik zie niets. Je zou jezelf in gevaar brengen.
De Lichtfladderaar waterlelie kan gebruikt worden om deze persoon te leren om zich af te sluiten voor het teveel aan prikkels en hoe hij zich voor z’n gevoeligheid weer kan openen. Het is tenslotte een kwaliteit van je die bij je hoort en wat je niet af hoort te sluiten. Of je gebruikt “een Draakje” die je kracht kan geven.
Natuurlijk is dit een korte beschrijving van deze Lichtfladderaars.


Op dit moment werk ik met 14 verschillende Lichtfladderaars. Dit zouden er in de toekomst meer kunnen worden.


Als ik de Lichtfladderaars gebruik voor jou, dan zal ik hier meer uitleg over geven. De Lichtfladderaars kunnen breed ingezet worden. Het is afhankelijk van het proces waarin je zit.

 
Deze energie wezentjes op steen kunnen je helpen om door een proces heen te komen of om een proces op gang (in beweging) te brengen.  Ik, als therapeut,  begeleid je tijdens dit proces.
Een Lichtfladderaar kan gebruikt worden tijdens een behandeling, dit gaat natuurlijk altijd in overleg met de cliënt. Of je geeft van tevoren aan dat je met de Lichtfladderaars wilt werken.

Na een behandeling kan ik, als therapeut, een Lichtfladderaar voor de cliënt uitzoeken, die op dat moment bij de cliënt past, of de persoon kan zelf een Lichtfladderaar uitzoeken die hem/haar kan begeleiden, dit zal altijd begeleid worden door mij. Hierbij ga ik altijd op mijn gevoel af.
Het kan zijn dat er in een proces verschillende Lichtfladderaars worden ingezet.

Ook kan het kan zijn dat de Lichtfladderaar even met je mee gaat op reis en je begeleidt tijdens de reis. Wanneer er een proces verwerkt is, komt deze Lichtfladderaar weer terug in zijn eigen groep. Ik bepaal wanneer een Lichtfladderaar met je mee naar huis gaat. Het is niet dat het niet mag, maar het kan bv zijn wanneer een kind een Lichtfladderaar meeneemt naar huis en het zou deze kwijt raken, dan zou dit een te grote belasting zijn voor het kind.  Er wordt dan gekeken en afgesproken hoe de Lichtfladderaar ingezet kan worden.
We werken met de Lichtfladderaar gedurende een samen afgesproken tijd. Dit is minimaal twee weken en maximaal vier weken. We kijken en bespreken wat de Lichtfladderaar bij jou te weeg brengt. Er wordt eventueel gewerkt met een logboekje, waar jij of  jouw kind zijn/haar ervaringen in zet. We houden contact wanneer de Lichtfladderaar met je mee reist om op deze manier de voortgang in de gaten te houden en tussentijds, wanneer het nodig is, een andere Lichtfladderaar in te zetten.


De Lichtfladderaar behoort tot mijn therapeutendoos en kom altijd weer terug in de groep van Lichtfladderaars waar het onderdeel van uitmaakt.
De Lichtfladderaar blijft eigendom van Johanna`s praktijk.


Heb je vragen, neem dan contact met mij op via telefoon of mail of maak een afspraak.