Johanna`s Praktijk

Tel: 0523-682822
mob: 06-16235914 
j[email protected]


                                   TRANSFIGURATIEVE LICHAAMSCOMMUNICATIE EN COACHING   

TLCC  is een behandelmethode  (grondlegster zie Karinwalda.nl )  die gericht is op het possitieve veranderen van je (lichamelijke, geestelijke, energetische en emotionele) gezondheid en je leven. 

Door je bewust te maken van je eigen persoon(lijkheid), emoties, handelen,houding, gedrag, voelen en denken en van daaruit de verantwoording kunnen en willen dragen voor jouw eigen leven.
Bij deze methode wordt aandacht geschonken aan de mens in zijn totaliteit.
Een belangrijk onderdeel in dit geheel is communicatie met je lichaam.

Door mijn kwaliteit(en) en gaves op vele vlakken, kan ik contact maken met jouw ziel en lichaam en hiermee communiceren.
Ik vertaal jouw lichaamstaal,pijn,blokkades houding, gedrag, signalen, klachten,trauma (s), zieletaal en emoties.

Hoe ?  Je kunt mij hierin zien als een tolk/ lichaam vertaalster.
Ik maak contact met jouw lichaam/ziel (op energetisch niveau) en luister naar wat ze jou te vertellen heeft en  ik vertaal dit weer naar jou toe.  
Je lichaam/ziel spreekt bv koeterwaals en deze versta en begrijp je nog niet. Ik versta en begrijp en spreek ze alletwee.
Deze vertaling is nodig omdat jij wilt en nu hierdoor ook kunt begrijpen wat jouw ziel/lichaam/signalen aan jou wil(len) vertellen.

Zodat jij hierin verandering kunt aanbrengen of bepaalde patronen/houding,en of (aangeleerd) gedrag kunt doorbreken.
Zowel op het emotionele, geestelijke, verstandelijke, energetische en het lichamelijke vlak.


Alle (onverwerkte) emoties, gebeurtenissen die plaats hebben gevonden in jouw leven of nu nog plaats vinden, hebben zich ergens in jouw lichaam gesetteld/opgeslagen. Denk maar aan een computer deze slaat ook alles op de harde schijf, ook al verwijder je de zichtbare info, er blijft altijd een restje achter.
Deze emoties kunnen zich uiten in lichamelijke en of geestelijk klachten. Bv zoals een maagzweer een uiting kan zijn van onverwerkte emotie`s (en stress).

Ik ondersteun, coach en begeleid jou in het proces wat in werking is gekomen/gezet, dat kan op vele vlakken zijn.  Emotioneel, lichamelijk, geestelijk.
Bij alles wat verwerkt en losgelaten mag worden.

Deze gegeven informatie verzamel ik door mijn kwaliteiten in te zetten en te gebruiken: luisteren naar je lichaam en ziel, observeren, ruiken en (in)voelen en informatie van buitenaf.

Jou begeleiden, leren je lichaam en Ik/ziel weer te leren voelen, om van daaruit  weer naar jezelf te kunnen luisteren.

Jou begeleiden leren/vertalen wat jou lichaamstaal/signalen/gevoel/ziel/emoties jou te vertellen heeft .
Ik leer je deze signalen van je lichaam te herkennen deze kunt vertalen naar jezelf toe, begrijpen en uiteindelijk daarnaar kunt gaan handelen.
Zodat jij weer regie krijgt over je eigen leven en je eigen verantwoordelijkheid hierin draagt.

Wat een heel belangrijk proces bij de TLCC methode is Positiviteit.
We richten op wat je WEL wilt en niet wat NIET wil.
In het WEL willen zit de verandering dat is bewegen.
Wat je NIET wil dan sta je stil.
Leren grenzen aangeven naar jezelf toe maar ook naar de buitenwereld toe, dat er geen falen is , maar dat het  leermomenten zijn.

IK vertaal ook dingen, emoties wat je nog niet weet of nog  niet wilt weten.
Ik ben geen zachte heelmeester. Ik zie mij als een liefdevolle DUIDELIJKE krachtige heelmeester (mijn intentie is opbouwend nooit afbrekend, ook al kan het soms zo voelen). 
Soms is het nodig en krijg ik vanuit jezelf de informatie door die ik dan weer doorgeef aan jou, deze kan heel confronterend zijn, maar is nodig voor een positieve verandering IN jouzelf en in je leven.
Het belangrijkste in jouw hele proces ben JIJ (cliënt).
Jij bepaalt wat je met de aangereikte informatie, oefeningen enz wilt gaan doen.
Zonder jouw inzet, actieve houding en deelname kan en mag er niets omgedraaid worden. Het eindresultaat is dan ook geheel afhankelijk van de inzet van de cliënt.
JIJ als cliënt is en blijft verantwoordelijk voor zijn/haar leven en neemt hier zelfstandig de beslissingen in.
Zodat er uiteindelijk genezing kan en mag plaats vinden in jouw lijf, geestelijke, energetische en emotioneel welzijn en jouw leven.
Ik ben de ondersteuner en begeleider/coach in jouw proces.

Dit doe ik met en vanuit onvoorwaardelijke Liefde.


Als u een afspraak heeft gemaakt voor een behandeling leest u vooraf de behandelvoorwaarden (pijl op More en dan verschijnt kopje behandelvoorwaarden)zijn deze duidelijk dan wordt deze door u 

ondertekend voordat er gestart wordt met u behandeling.Dit proces wordt alleen door mij op gang gebracht. De cliënt zelf zal het proces in gang houden!! Vanaf dat moment is het aan de cliënt om actief bezig te gaan om zijn/haar leven anders te benaderen. Dit is/kan een moeilijk, confronterend en soms lang proces, maar zéér zeker de moeite waard, want de resultaten zijn geweldig. Je gaat een levenslange samenwerking met je lichaam aan, op weg naar een goede gezondheid en een energiek leven. Dus zonder een actieve houding en inzet van de cliënt, zal de blokkade opnieuw terugkeren!!!

Voor wie is de "Transfiguratieve lichaamscommunicatie en coaching" bedoeld:
Voor iedereen die niet lekker in z'n vel zit ,of voor iedereen die graag beter in contact wil komen met z'n eigen lichaam.
iedereen die duidelijker (er)wil gaan communiceren(uiten vanuit je eigen gevoel) in relatie naar kind,volwassen en naar je partner toe. 
Daarnaast voor mensen die graag hun lichaam in een goede conditie willen houden (net als een onderhoudsbeurt die je je auto geeft bij de garage. Dit doe je niet omdat er klachten zijn, maar om klachten en problemen te voorkomen) of weer in goede conditie willen brengen. Voor jong en oud, gezond of ziek, beginner of gevorderde, kortom voor iedereen is deze behandeling mogelijk. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig: 
Dat hangt helemaal van de persoon af. Hoever zijn ze zelf bereid om iets in hun leven te veranderen. Bij sommige mensen hoef ik alleen maar even ”een zetje in de goede richting te geven” en bij de ander zal ik echt stapje voor stapje begeleiden. Ieder heeft z'n eigen proces door te maken en op z´n eigen niveau/tempo en dat mag ook. Het kan alleen een tijdelijk proces zijn om even op gang geholpen te worden of het kan een traject van jaren worden waarin de persoon zelf aangeeft hoever hij/zij wil gaan of hoelang ze door willen gaan. Tenslotte ben je alleen ZELF instaat om te beslissen wat je met je lichaam en je leven wilt doen en/of bereiken. En alles wat je beslist is goed. Het is JOUW LEVEN!! Dus deze beslissing ligt ook helemaal bij jezelf!!

Tot slot: 
Alles wat ik doe, doe ik uit respect voor het lichaam, de geest en ziel van de betrokken persoon. Ik manipuleer niets en werk met de intentie dat het lichaam/de persoon zelf weet wat goed is. Ik werk vanuit liefde en met volle respect voor alles en iedereen om me heen.

_____________________________________________________________________________________________

                                                                     Gember Pakking  

Gemberpakking op nieren (energieversterkend, zuiverend) of longen (bij verkoudheid, benauwdheid en griep) is een geweldig ontspannende manier om u van vervelende ongemakken te ontdoen.

Er wordt een aftreksel gemaakt van verse, geraspte gember. Het water wordt enkele minuten tegen de kook aangehouden.

Daarna worden er doeken in het gemberaftreksel gedoopt en uitgewrongen. Deze hete doeken worden op de nieren gelegd en daarna wordt u met dekens toegedekt, waardoor de werking van zowel de gember als de warmte zo optimaal mogelijk benut worden.

Dit wordt diverse keren herhaald. 


Gemberpakkingen werken zuiverend, energieversterkend en is op zich een heerlijk ontspannende behandeling om te gebruiken om klachten te verbeteren, te voorkomen of gewoon om u en uw lichaam eens iets extra's te geven.